… …
Logo Facebook
Logo Instagram
Logo Twitter
Logo Youtube
Logo Linkedin

Biuro:    tel.kom.: +48 730 850 156

Serwis: tel.kom.: +48 785 38 58 58

Autoryzowany Dystrybutor Simonelli Group

Logo Inplusgastro
logo Victoria Arduino
logo Nuova Simonelli
E-mail nadawcy.
Wiadomość od nadawcy.
Wyślij.
Wyślij.
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

link victoria arduino

link simonelli

link inplus

   Prezentacja produktu

   Instrukcja serwisowa_EN

   Schemat elektryczny_EN

   Schemat hydrauliczny_EN

   Katalog części_EN

   Instrukcja programowania_EN

   Instrukcja_EN

   Specyfikacja_EN

   Broszura_EN

Informacje podstawowe

W każdym miejscu na świecie woda składa się z większej liczby składników niż wodór i tlen. Przysłowiowe H2O to tylko baza dla długiej listy minerałów, które są w niej rozpuszczone. Każdy z nich ma różne właściwości dla smaku kawy oraz stanu technicznego urządzeń, przez które przepływa. Aby dobrze zrozumieć kawę, trzeba najpierw zrozumieć wodę.

Wpływ wody na codzienną pracę:

Sprzęt – woda powinna być neutralna dla urządzeń ale może też powodować korozję lub osadzanie się kamienia kotłowego.
Ekstrakcja – woda może zwiÄ™kszać lub zmniejszać zdolność kawy do ekstrakcji. WpÅ‚ywa np. na kwasowość, sÅ‚odycz oraz body wywaru kawowego. 
W celu dopasowania metody filtracji do wody oraz lokalu warto wykonać test twardości wody oraz sprawdzić jej skład.

W tym celu można użyć kilku metod testowania, np.

Pomiar konduktometrem – sprawdzający przewodność wody. Może określać twardość lecz nie wskazuje on składu wody w rozbiciu na poszczególne kluczowe dla baristy składniki.
Test kropelkowy – sprawdzający twardość ogólną oraz wskazujący poziom niektórych kluczowych dla żywotności urządzenia elementów zawartych w wodzie.


Jakie parametry powinna mieć woda aby wyekstrahowana kawa zostaÅ‚a przyrzÄ…dzona zgodnie ze sztukÄ… (np. wytycznymi SCA)? 


Parametry wody, wokół których wartości powinny oscylować:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Twardość wÄ™glanowa KH: 40-70 ppm

  • Skala kwasowoÅ›ci i zasadowoÅ›ci pH: 6,5-7,5

  • CaÅ‚kowita iloÅ›c rozpuszczonych czÄ…steczek staÅ‚ych Total dissolved solids – TDS: 100-170 ppm

W celu utrzymania urządzenia w dobrym stanie technicznym i zapobieganiu gromadzenia się w nim kamienia kotłowego twardość wody nie powinna przekraczać:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Co oznacza twardość w stopniach niemieckich: 5 stopni  

W celu uzyskania takiej jakości wody jak powyżej, polecamy Państwu używanie systemów filtracyjnych firmy Mijar, Brita, BWT.

Pośród najbardziej popularnych na rynku możemy wyróżnić:

  • Filtr żywicowy Blue Line – Filtr, którego dziaÅ‚anie polega na zatrzymywaniu w skÅ‚adzie żywicy niepotrzebnych elementów w wodzie, zmniejszajÄ…c twardość i regulujÄ…c pH.

  • System filtracji Coffee Genius – RozwiÄ…zanie dla najbardziej wymagajÄ…cych. System ten w jednym urzÄ…dzeniu przeprowadza odwróconÄ… osmozÄ™ (zeruje wodÄ™) oraz miesza wodÄ™ osmotycznÄ… z buforem oraz mineraÅ‚ami potrzebnymi do idealnej ekstrakcji.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z Naszym Biurem Obsługi Klienta lub zasięgnąć informacji na stronie producentów.

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

Systemy Uzdatniania Wody BWT
Systemy Uzdatniania Wody Brita
Systemy Uzdatniania Wody Mijar

Profesjonalny mÅ‚ynek do kawy MDJ ze zbiornikiem na mielonÄ… kawÄ™ firmy Nuova Simonelli to urzÄ…dzenie dedykowane dla lokali o Å›rednim wolumenie sprzedaży.  DziÄ™ki wytrzymaÅ‚ym żarnom 75 mm pozwala na powtarzalne mielenie w trakcie dnia oraz wydajność do 10 kg dziennie. Pojemność pojemnika na kawÄ™ wynosi 1,6 kg, dziÄ™ki czemu nie musimy martwić siÄ™, że zabraknie nam kawy w trakcie dnia. Mikrometryczna regulacja mielenia pozwala na precyzyjnÄ… regulacjÄ™ gruboÅ›ci mielenia. MÅ‚ynek do kawy MDJ ze zbiornikiem na zmielonÄ… kawÄ™ jest zaprojektowany w sposób uÅ‚atwiajÄ…cy czynnoÅ›ci serwisowe, przez co otrzymujemy mÅ‚ynek o wysokiej wydajnoÅ›ci i precyzji lecz o niskich kosztach utrzymania. WyÅ›wietlacz LCD z licznikiem cykli mielenia oraz intuicyjnym panelem sterowania zostaÅ‚ zaprojektowany w taki sposób, aby każda osoba mogÅ‚a z Å‚atwoÅ›ciÄ… go obsÅ‚ugiwać. Model MDJ  firmy Nuova Simonelli pozwala na powtarzalność mielenia o każdej porze dnia, dziÄ™ki czemu możemy być pewni, iż goÅ›cie naszej kawiarni bÄ™dÄ… zawsze zadowoleni.


 

 

Video

Video

Pobieranie

Pobieranie

Woda, gwarancja

Woda, gwarancja

Kolory

Kolory

Specyfikacja

Specyfikacja

Opis

Opis

Specyfikacja 

Pobierz:

Prezentacja

Broszura

Index: 
Model: 
Marka:

VA-Mdj-Automatic- AMJAV75*2
VA-Mdj Automatic
Victoria Arduino

Kolor obudowy Biała perła/Czarny połysk

Kolor obudowy Chrom

   0 â‚¬

205 €

Dostępne opcje

MDJ AUTOMATYCZNY

StaÅ‚a prÄ™dkość mielenia :  1 000 â‚¬

Simonelli Group ekspres do kawy

Przycisk