Prezentacja produktu

   Instrukcja serwisowa_EN

   Schemat elektryczny_EN

   Schemat hydrauliczny_EN

   Katalog części_EN

   Instrukcja programowania_EN

   Instrukcja_EN

   Specyfikacja_EN

   Broszura_EN

Informacje podstawowe

W każdym miejscu na świecie woda składa się z większej liczby składników niż wodór i tlen. Przysłowiowe H2O to tylko baza dla długiej listy minerałów, które są w niej rozpuszczone. Każdy z nich ma różne właściwości dla smaku kawy oraz stanu technicznego urządzeń, przez które przepływa. Aby dobrze zrozumieć kawę, trzeba najpierw zrozumieć wodę.

Wpływ wody na codzienną pracę:

Sprzęt – woda powinna być neutralna dla urządzeń ale może też powodować korozję lub osadzanie się kamienia kotłowego.
Ekstrakcja – woda może zwiększać lub zmniejszać zdolność kawy do ekstrakcji. Wpływa np. na kwasowość, słodycz oraz body wywaru kawowego. 
W celu dopasowania metody filtracji do wody oraz lokalu warto wykonać test twardości wody oraz sprawdzić jej skład.

W tym celu można użyć kilku metod testowania, np.

Pomiar konduktometrem – sprawdzający przewodność wody. Może określać twardość lecz nie wskazuje on składu wody w rozbiciu na poszczególne kluczowe dla baristy składniki.
Test kropelkowy – sprawdzający twardość ogólną oraz wskazujący poziom niektórych kluczowych dla żywotności urządzenia elementów zawartych w wodzie.


Jakie parametry powinna mieć woda aby wyekstrahowana kawa została przyrządzona zgodnie ze sztuką (np. wytycznymi SCA)? 


Parametry wody, wokół których wartości powinny oscylować:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Twardość węglanowa KH: 40-70 ppm

  • Skala kwasowości i zasadowości pH: 6,5-7,5

  • Całkowita ilośc rozpuszczonych cząsteczek stałych Total dissolved solids – TDS: 100-170 ppm

W celu utrzymania urządzenia w dobrym stanie technicznym i zapobieganiu gromadzenia się w nim kamienia kotłowego twardość wody nie powinna przekraczać:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Co oznacza twardość w stopniach niemieckich: 5 stopni  

W celu uzyskania takiej jakości wody jak powyżej, polecamy Państwu używanie systemów filtracyjnych firmy Mijar, Brita, BWT.

Pośród najbardziej popularnych na rynku możemy wyróżnić:

  • Filtr żywicowy Blue Line – Filtr, którego działanie polega na zatrzymywaniu w składzie żywicy niepotrzebnych elementów w wodzie, zmniejszając twardość i regulując pH.

  • System filtracji Coffee Genius – Rozwiązanie dla najbardziej wymagających. System ten w jednym urządzeniu przeprowadza odwróconą osmozę (zeruje wodę) oraz miesza wodę osmotyczną z buforem oraz minerałami potrzebnymi do idealnej ekstrakcji.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z Naszym Biurem Obsługi Klienta lub zasięgnąć informacji na stronie producentów.

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

Systemy Uzdatniania Wody BWT
Systemy Uzdatniania Wody Brita
Systemy Uzdatniania Wody Mijar

Profesjonalny młynek do kawy MDJ ze zbiornikiem na mieloną kawę firmy Nuova Simonelli to urządzenie dedykowane dla lokali o średnim wolumenie sprzedaży.  Dzięki wytrzymałym żarnom 75 mm pozwala na powtarzalne mielenie w trakcie dnia oraz wydajność do 10 kg dziennie. Pojemność pojemnika na kawę wynosi 1,6 kg, dzięki czemu nie musimy martwić się, że zabraknie nam kawy w trakcie dnia. Mikrometryczna regulacja mielenia pozwala na precyzyjną regulację grubości mielenia. Młynek do kawy MDJ ze zbiornikiem na zmieloną kawę jest zaprojektowany w sposób ułatwiający czynności serwisowe, przez co otrzymujemy młynek o wysokiej wydajności i precyzji lecz o niskich kosztach utrzymania. Wyświetlacz LCD z licznikiem cykli mielenia oraz intuicyjnym panelem sterowania został zaprojektowany w taki sposób, aby każda osoba mogła z łatwością go obsługiwać. Model MDJ  firmy Nuova Simonelli pozwala na powtarzalność mielenia o każdej porze dnia, dzięki czemu możemy być pewni, iż goście naszej kawiarni będą zawsze zadowoleni.


 

 

Video

Video

Pobieranie

Pobieranie

Woda, gwarancja

Woda, gwarancja

Kolory

Kolory

Specyfikacja

Specyfikacja

Opis

Opis

Specyfikacja 

Pobierz:

Prezentacja

Broszura

Index: 
Model: 
Marka:

VA-Mdj-Automatic- AMJAV75*2
VA-Mdj Automatic
Victoria Arduino

Kolor obudowy Biała perła/Czarny połysk

Kolor obudowy Chrom

   0 €

205 €

Dostępne opcje

MDJ AUTOMATYCZNY

Stała prędkość mielenia :  1 000 

Simonelli Group ekspres do kawy

Przycisk

Logo Facebook
Logo Instagram
Logo Twitter
Logo Youtube
Logo Linkedin

Biuro:    tel.kom.: +48 730 850 156

Serwis: tel.kom.: +48 785 38 58 58

Autoryzowany Dystrybutor Simonelli Group

Logo Inplusgastro
logo Victoria Arduino
logo Nuova Simonelli
E-mail nadawcy.
Wiadomość od nadawcy.
Wyślij.
Wyślij.
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

link victoria arduino

link simonelli

link inplus