Prezentacja produktu

   Instrukcja serwisowa_EN

   Schemat elektryczny_EN

   Schemat hydrauliczny_EN

   Katalog części_EN

   Instrukcja programowania_EN

   Instrukcja_PL

   Specyfikacja_PL

   Broszura_EN

W każdym miejscu na świecie woda składa się z większej liczby składników niż wodór i tlen. Przysłowiowe H2O to tylko baza dla długiej listy minerałów, które są w niej rozpuszczone. Każdy z nich ma różne właściwości dla smaku kawy oraz stanu technicznego urządzeń, przez które przepływa. Aby dobrze zrozumieć kawę, trzeba najpierw zrozumieć wodę.

Wpływ wody na codzienną pracę:

Sprzęt – woda powinna być neutralna dla urządzeń ale może też powodować korozję lub osadzanie się kamienia kotłowego.
Ekstrakcja – woda może zwiększać lub zmniejszać zdolność kawy do ekstrakcji. Wpływa np. na kwasowość, słodycz oraz body wywaru kawowego. 
W celu dopasowania metody filtracji do wody oraz lokalu warto wykonać test twardości wody oraz sprawdzić jej skład.

W tym celu można użyć kilku metod testowania, np.

Pomiar konduktometrem – sprawdzający przewodność wody. Może określać twardość lecz nie wskazuje on składu wody w rozbiciu na poszczególne kluczowe dla baristy składniki.
Test kropelkowy – sprawdzający twardość ogólną oraz wskazujący poziom niektórych kluczowych dla żywotności urządzenia elementów zawartych w wodzie.


Jakie parametry powinna mieć woda aby wyekstrahowana kawa została przyrządzona zgodnie ze sztuką (np. wytycznymi SCA)? 


Parametry wody, wokół których wartości powinny oscylować:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Twardość węglanowa KH: 40-70 ppm

  • Skala kwasowości i zasadowości pH: 6,5-7,5

  • Całkowita ilośc rozpuszczonych cząsteczek stałych Total dissolved solids – TDS: 100-170 ppm

W celu utrzymania urządzenia w dobrym stanie technicznym i zapobieganiu gromadzenia się w nim kamienia kotłowego twardość wody nie powinna przekraczać:

  • Twardość ogólna GH: 50-100 ppm

  • Co oznacza twardość w stopniach niemieckich: 5 stopni    

W celu uzyskania takiej jakości wody jak powyżej, polecamy Państwu używanie systemów filtracyjnych firmy Mijar, Brita, BWT.

Pośród najbardziej popularnych na rynku możemy wyróżnić:

  • Filtr żywicowy Blue Line – Filtr, którego działanie polega na zatrzymywaniu w składzie żywicy niepotrzebnych elementów w wodzie, zmniejszając twardość i regulując pH.

  • System filtracji Coffee Genius – Rozwiązanie dla najbardziej wymagających. System ten w jednym urządzeniu przeprowadza odwróconą osmozę (zeruje wodę) oraz miesza wodę osmotyczną z buforem oraz minerałami potrzebnymi do idealnej ekstrakcji.

.

 

 

1

  Opcje standardowe

 

Dostępność

 

  T3 System

 

  Dozowanie wolumetryczne 

 

 

  Dozowanie manualne

 

  Wyświetlacz LCD

 

  Wysoka grupa

 

  Automatyczne przepłukiwanie grupy

 

  Zimna dysza pary

 

  Powierzchniowe światla LED

 

  Dzwignia pary push-pul

 

  System Soft  Infusion

 

  Automatyczny cykl czyszczenia

 

  Opcje "oszczędzania energii"

 

  Lusterko wsteczne

 

  Manometr

 

  Wskaźnik poziomu wody

 

  Manometr ciśnienia w bojlerze

 

  System Gravitech

 

  Podświetlenie klawiszy

 

 

1

  Specyfikacja

 

2 grupy

3 grupy

4 grupy

 

  Szerokość [cm]

81,5

104,5

127,5

  Wysokość  [cm]

56,5

56,5

56,5

 

  Głębokość [cm]

56,5

56,5

56,5

 Pojemność bojlera [litr]

14

17

22

  Zasilanie [Volt]

400

400

400

  Moc [Wat]

4500

5200

5200

  Natężenie [Amp]

20

23

23

  Wtyczka

32 A 3P+Z+N

                        32 A 3P+Z+N

 

                         32 A 3P+Z+N

 

  Bezpośrednie podłączenie do wody

 

 

 

  Odpływ wody

 

 

 

 

  Przygotowany do "AutoSteam"

 

 

 

 

Zaawansowana Śmiała Rewolucyjna

Odpowiednia dla: kawiarnie PREMIUM, lokale o wysokim i średnim obrocie, wymagający profesjonaliści, bariści startujący w zawodach, kawiarnie specjalistyczne.

Aurelia II to kolbowy ekspres do kawy, który dzięki swojej ergonomiczności, designowi oraz powtarzalności podbił serca baristów na całym świecie. Ekspres Aurelia II w latach 2012-2015 był oficjalnym ekspresem Mistrzostw Świata Baristów (WBC).  Aurelia II dzięki funkcjom takim jak: odwrócone lustro pozwalające na sprawdzanie stanu grupy bez potrzeby schylania się, dźwignie Push&Pull steamerów, ergonomiczne przyciski, jest pierwszym ekspresem do kawy z certyfikatem ergonomiczności. Aurelia II jest jednym z bardziej stabilnych temperaturowo ekspresów. Wszystkie czynności regulacyjne, takie jak temperatura, dozowanie, oszczędzanie energii lub nawet jasność podświetlenia możemy ustawić z poziomu wyświetlacza TFT, który jest przyjazny użytkownikowi i łatwy w obsłudze. Dla lokali o wysokim natężeniu ruchu taka stabilność temperatury będzie odpowiedzią na duże zapotrzebowanie energii, równocześnie ją oszczędzając. Dodatkowym elementem pomagającym w codziennej pracy jest system Easy Cream, który pozwala na automatyczne spienianie mleka w dzbanku  każdej wielkości. Aurelia II to ekspres, na którym możesz polegać. Dodatkowy system wspomagania preinfuzji SIS pozwala na wyekstrahowanie wszystkich szlachetnych cząsteczek zawartych w kawie.
Te cechy to tylko czubek góry lodowej możliwości, które daje Ci Aurelia II

 

Video

Video

Pobieranie

Pobieranie

Woda, gwarancja

Woda, gwarancja

Kolory

Kolory

Specyfikacja

Specyfikacja

Opis

Opis

Specyfikacja 4 grupy

Specyfikacja 3 grupy

Specyfikacja 3 grupy

Specyfikacja 3 grupy

Specyfikacja 2 grupy

Prezentacja

Broszura

Pobierz:

Index: 
Model: 
Marka:

NS-Aurelia-II-MAUREIISEM02
NS-Aurelia-Półautomatyczna
Nuova Simonelli

75 €

150 €

590 €

15  €

95 €

410 €

18 €

95 €

Podgrzewacz filiżanek

Skórzany uchwyt portafiltra z powłoką Nano Tech

Dysza "Easy Cream System" - z kontrolą temp.mleka

Zimna dysza pary z powłoką Nano Tech

Zimna dysza pary

Oświetlenie LED

Dyfuzor grupy z powłoką Nano Tech

Uchwyt grupy z powłoką Nano Tech

Dostępne opcje

AURELIA II PÓŁAUTOMATYCZNA

2 grupy:  4 640 €  3 grupy:  5 450 €  4 grupy: 6 550 €

Simonelli Group ekspres do kawy

Przycisk

Logo Facebook
Logo Instagram
Logo Twitter
Logo Youtube
Logo Linkedin

Biuro:    tel.kom.: +48 730 850 156

Serwis: tel.kom.: +48 785 38 58 58

Autoryzowany Dystrybutor Simonelli Group

Logo Inplusgastro
logo Victoria Arduino
logo Nuova Simonelli
E-mail nadawcy.
Wiadomość od nadawcy.
Wyślij.
Wyślij.
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

link victoria arduino

link simonelli

link inplus