Broszura Aurelia II Digital

   Instrukcja obsÅ‚ugi Aurelia II Digital

Informacje podstawowe

W każdym miejscu na świecie woda składa się z większej liczby składników niż wodór i tlen. Przysłowiowe H2O to tylko baza dla długiej listy minerałów, które są w niej rozpuszczone. Każdy z nich ma różne właściwości dla smaku kawy oraz stanu technicznego urządzeń, przez które przepływa. Aby dobrze zrozumieć kawę, trzeba najpierw zrozumieć wodę.

Wpływ wody na codzienną pracę:

Sprzęt – woda powinna być neutralna dla urządzeń ale może też powodować korozję lub osadzanie się kamienia kotłowego.
Ekstrakcja – woda może zwiÄ™kszać lub zmniejszać zdolność kawy do ekstrakcji. WpÅ‚ywa np. na kwasowość, sÅ‚odycz oraz body wywaru kawowego. 
W celu dopasowania metody filtracji do wody oraz lokalu warto wykonać test twardości wody oraz sprawdzić jej skład.

W tym celu można użyć kilku metod testowania, np.

Pomiar konduktometrem – sprawdzający przewodność wody. Może określać twardość lecz nie wskazuje on składu wody w rozbiciu na poszczególne kluczowe dla baristy składniki.
Test kropelkowy – sprawdzający twardość ogólną oraz wskazujący poziom niektórych kluczowych dla żywotności urządzenia elementów zawartych w wodzie.


Jakie parametry powinna mieć woda aby wyekstrahowana kawa zostaÅ‚a przyrzÄ…dzona zgodnie ze sztukÄ… (np. wytycznymi SCA)? 


Parametry wody, wokół których wartości powinny oscylować:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Twardość wÄ™glanowa KH: 40-70 ppm

  • Skala kwasowoÅ›ci i zasadowoÅ›ci pH: 6,5-7,5

  • CaÅ‚kowita iloÅ›c rozpuszczonych czÄ…steczek staÅ‚ych Total dissolved solids – TDS: 100-170 ppm

W celu utrzymania urządzenia w dobrym stanie technicznym i zapobieganiu gromadzenia się w nim kamienia kotłowego twardość wody nie powinna przekraczać:

  • Twardość ogólna GH: 50-100 ppm

  • Co oznacza twardość w stopniach niemieckich: 5 stopni    

W celu uzyskania takiej jakości wody jak powyżej, polecamy Państwu używanie systemów filtracyjnych firmy Mijar, Brita, BWT.

Pośród najbardziej popularnych na rynku możemy wyróżnić:

  • Filtr żywicowy Blue Line – Filtr, którego dziaÅ‚anie polega na zatrzymywaniu w skÅ‚adzie żywicy niepotrzebnych elementów w wodzie, zmniejszajÄ…c twardość i regulujÄ…c pH.

  • System filtracji Coffee Genius – RozwiÄ…zanie dla najbardziej wymagajÄ…cych. System ten w jednym urzÄ…dzeniu przeprowadza odwróconÄ… osmozÄ™ (zeruje wodÄ™) oraz miesza wodÄ™ osmotycznÄ… z buforem oraz mineraÅ‚ami potrzebnymi do idealnej ekstrakcji.

.

 

 

1

  Opcje standardowe

 

Dostępność

 

  T3 System

 

  Dozowanie wolumetryczne 

 

 

  Dozowanie manualne

 

  WyÅ›wietlacz LCD

 

  Wysoka grupa

 

  Automatyczne przepÅ‚ukiwanie grupy

 

  Zimna dysza pary

 

  Powierzchniowe Å›wiatla LED

 

  Dzwignia pary push-pul

 

  System Soft  Infusion

 

  Automatyczny cykl czyszczenia

 

  Opcje "oszczÄ™dzania energii"

 

  Lusterko wsteczne

 

  Manometr

 

  Wskaźnik poziomu wody

 

  Manometr ciÅ›nienia w bojlerze

 

  System Gravitech

 

  PodÅ›wietlenie klawiszy

 

 

1

  Specyfikacja

 

2 grupy

3 grupy

4 grupy

 

  Szerokość [cm]

81,5

104,5

127,5

  Wysokość  [cm]

56,5

56,5

56,5

 

  Głębokość [cm]

56,5

56,5

56,5

 Pojemność bojlera [litr]

14

17

22

  Zasilanie [Volt]

400

400

400

  Moc [Wat]

4500

5200

5200

  Natężenie [Amp]

20

23

23

  Wtyczka

32 A 3P+Z+N

                         32 A 3P+Z+N

 

                         32 A 3P+Z+N

 

  BezpoÅ›rednie podłączenie do wody

 

 

 

  OdpÅ‚yw wody

 

 

 

 

  Przygotowany do "AutoSteam"

 

 

 

 

Zaawansowana Śmiała Rewolucyjna

Odpowiednia dla: kawiarnie PREMIUM, lokale o wysokim i średnim obrocie, wymagający profesjonaliści, bariści startujący w zawodach, kawiarnie specjalistyczne.

Profesjonalny ekspres do kawy Nuova Simonelli Aurelia II Digi to kolbowy ekspres do kawy, który dziÄ™ki swojej ergonomicznoÅ›ci, designowi oraz powtarzalnoÅ›ci podbiÅ‚ serca baristów na caÅ‚ym Å›wiecie. Ekspres Aurelia II w latach 2012-2015 byÅ‚ oficjalnym ekspresem Mistrzostw Åšwiata Baristów (WBC).  Aurelia II dziÄ™ki funkcjom takim jak: odwrócone lustro pozwalajÄ…ce na sprawdzanie stanu grupy bez potrzeby schylania siÄ™, dźwignie Push&Pull steamerów, ergonomiczne przyciski, jest pierwszym ekspresem do kawy z certyfikatem ergonomicznoÅ›ci. Aurelia II jest jednym z bardziej stabilnych temperaturowo ekspresów, wszystko dziÄ™ki innowacyjnej technologii T3. Technologia T3 pozwala na regulowanie temperatury w trzech miejscach indywidualnie. Bojler pary, bojler kawy oraz temperaturÄ™ grupy, dziÄ™ki tak precyzyjnej regulacji temperatury, kawa którÄ… bÄ™dziemy przygotowywać bÄ™dzie perfekcyjna o każdej porze. Wszystkie czynnoÅ›ci regulacyjne, takie jak temperatura, dozowanie, oszczÄ™dzanie energii lub nawet jasność podÅ›wietlenia możemy ustawić z poziomu wyÅ›wietlacza TFT, który jest przyjazny użytkownikowi i Å‚atwy w obsÅ‚udze. Dla lokali o wysokim natężeniu ruchu taka stabilność temperatury bÄ™dzie odpowiedziÄ… na duże zapotrzebowanie energii, równoczeÅ›nie jÄ… oszczÄ™dzajÄ…c. Dodatkowym elementem pomagajÄ…cym w codziennej pracy jest system Easy Cream, który pozwala na automatyczne spienianie mleka w dzbanku  każdej wielkoÅ›ci. Aurelia II to ekspres, na którym możesz polegać. Dodatkowy system wspomagania preinfuzji SIS pozwala na wyekstrahowanie wszystkich szlachetnych czÄ…steczek zawartych w kawie.
Te cechy to tylko czubek góry lodowej możliwości, które daje Ci Aurelia II

.

 

Video

Video

Pobieranie

Pobieranie

Woda, gwarancja

Woda, gwarancja

Kolory

Kolory

Specyfikacja

Specyfikacja

Opis

Opis

Specyfikacja 3 grupy

Specyfikacja 2 grupy

Pobierz:

Prezentacja

Broszura

Index: 
Model: 
Marka:

NS-Aurelia-II-MAURTFTVDG02
NS-Aurelia-Digital
Nuova Simonelli

Dostępne opcje

AURELIA II DIGITAL

2 grupy:  7 950 â‚¬  3 grupy:  9 280 â‚¬  4 grupy: 10 600 €

  85 €

150 €

590 €

115  €

95 €

410 €

18 €

95 €

Podgrzewacz filiżanek

Skórzany uchwyt portafiltra z powÅ‚okÄ… Nano Tech 

Dysza "Easy Cream System" - z kontrolÄ… temp.mleka

Zimna dysza pary z powÅ‚okÄ… Nano Tech

Zimna dysza pary

Oświetlenie LED

Dyfuzor grupy z powłoką Nano Tech

Uchwyt grupy z powłoką Nano Tech

Simonelli Group ekspres do kawy

Przycisk

Logo Facebook
Logo Instagram
Logo Twitter
Logo Youtube
Logo Linkedin

Biuro:    tel.kom.: +48 730 850 156

Serwis: tel.kom.: +48 785 38 58 58

Autoryzowany Dystrybutor Simonelli Group

Logo Inplusgastro
logo Victoria Arduino
logo Nuova Simonelli
E-mail nadawcy.
Wiadomość od nadawcy.
Wyślij.
Wyślij.
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

link victoria arduino

link simonelli

link inplus