Broszura Aurelia II Digital

   Instrukcja obsługi Aurelia II Digital

Informacje podstawowe

W każdym miejscu na świecie woda składa się z większej liczby składników niż wodór i tlen. Przysłowiowe H2O to tylko baza dla długiej listy minerałów, które są w niej rozpuszczone. Każdy z nich ma różne właściwości dla smaku kawy oraz stanu technicznego urządzeń, przez które przepływa. Aby dobrze zrozumieć kawę, trzeba najpierw zrozumieć wodę.

Wpływ wody na codzienną pracę:

Sprzęt – woda powinna być neutralna dla urządzeń ale może też powodować korozję lub osadzanie się kamienia kotłowego.
Ekstrakcja – woda może zwiększać lub zmniejszać zdolność kawy do ekstrakcji. Wpływa np. na kwasowość, słodycz oraz body wywaru kawowego. 
W celu dopasowania metody filtracji do wody oraz lokalu warto wykonać test twardości wody oraz sprawdzić jej skład.

W tym celu można użyć kilku metod testowania, np.

Pomiar konduktometrem – sprawdzający przewodność wody. Może określać twardość lecz nie wskazuje on składu wody w rozbiciu na poszczególne kluczowe dla baristy składniki.
Test kropelkowy – sprawdzający twardość ogólną oraz wskazujący poziom niektórych kluczowych dla żywotności urządzenia elementów zawartych w wodzie.


Jakie parametry powinna mieć woda aby wyekstrahowana kawa została przyrządzona zgodnie ze sztuką (np. wytycznymi SCA)? 


Parametry wody, wokół których wartości powinny oscylować:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Twardość węglanowa KH: 40-70 ppm

  • Skala kwasowości i zasadowości pH: 6,5-7,5

  • Całkowita ilośc rozpuszczonych cząsteczek stałych Total dissolved solids – TDS: 100-170 ppm

W celu utrzymania urządzenia w dobrym stanie technicznym i zapobieganiu gromadzenia się w nim kamienia kotłowego twardość wody nie powinna przekraczać:

  • Twardość ogólna GH: 50-100 ppm

  • Co oznacza twardość w stopniach niemieckich: 5 stopni    

W celu uzyskania takiej jakości wody jak powyżej, polecamy Państwu używanie systemów filtracyjnych firmy Mijar, Brita, BWT.

Pośród najbardziej popularnych na rynku możemy wyróżnić:

  • Filtr żywicowy Blue Line – Filtr, którego działanie polega na zatrzymywaniu w składzie żywicy niepotrzebnych elementów w wodzie, zmniejszając twardość i regulując pH.

  • System filtracji Coffee Genius – Rozwiązanie dla najbardziej wymagających. System ten w jednym urządzeniu przeprowadza odwróconą osmozę (zeruje wodę) oraz miesza wodę osmotyczną z buforem oraz minerałami potrzebnymi do idealnej ekstrakcji.

.

 

 

1

  Opcje standardowe

 

Dostępność

 

  T3 System

 

  Dozowanie wolumetryczne 

 

 

  Dozowanie manualne

 

  Wyświetlacz LCD

 

  Wysoka grupa

 

  Automatyczne przepłukiwanie grupy

 

  Zimna dysza pary

 

  Powierzchniowe światla LED

 

  Dzwignia pary push-pul

 

  System Soft  Infusion

 

  Automatyczny cykl czyszczenia

 

  Opcje "oszczędzania energii"

 

  Lusterko wsteczne

 

  Manometr

 

  Wskaźnik poziomu wody

 

  Manometr ciśnienia w bojlerze

 

  System Gravitech

 

  Podświetlenie klawiszy

 

 

1

  Specyfikacja

 

2 grupy

3 grupy

4 grupy

 

  Szerokość [cm]

81,5

104,5

127,5

  Wysokość  [cm]

56,5

56,5

56,5

 

  Głębokość [cm]

56,5

56,5

56,5

 Pojemność bojlera [litr]

14

17

22

  Zasilanie [Volt]

400

400

400

  Moc [Wat]

4500

5200

5200

  Natężenie [Amp]

20

23

23

  Wtyczka

32 A 3P+Z+N

                         32 A 3P+Z+N

 

                         32 A 3P+Z+N

 

  Bezpośrednie podłączenie do wody

 

 

 

  Odpływ wody

 

 

 

 

  Przygotowany do "AutoSteam"

 

 

 

 

Zaawansowana Śmiała Rewolucyjna

Odpowiednia dla: kawiarnie PREMIUM, lokale o wysokim i średnim obrocie, wymagający profesjonaliści, bariści startujący w zawodach, kawiarnie specjalistyczne.

Profesjonalny ekspres do kawy Nuova Simonelli Aurelia II Digi to kolbowy ekspres do kawy, który dzięki swojej ergonomiczności, designowi oraz powtarzalności podbił serca baristów na całym świecie. Ekspres Aurelia II w latach 2012-2015 był oficjalnym ekspresem Mistrzostw Świata Baristów (WBC).  Aurelia II dzięki funkcjom takim jak: odwrócone lustro pozwalające na sprawdzanie stanu grupy bez potrzeby schylania się, dźwignie Push&Pull steamerów, ergonomiczne przyciski, jest pierwszym ekspresem do kawy z certyfikatem ergonomiczności. Aurelia II jest jednym z bardziej stabilnych temperaturowo ekspresów, wszystko dzięki innowacyjnej technologii T3. Technologia T3 pozwala na regulowanie temperatury w trzech miejscach indywidualnie. Bojler pary, bojler kawy oraz temperaturę grupy, dzięki tak precyzyjnej regulacji temperatury, kawa którą będziemy przygotowywać będzie perfekcyjna o każdej porze. Wszystkie czynności regulacyjne, takie jak temperatura, dozowanie, oszczędzanie energii lub nawet jasność podświetlenia możemy ustawić z poziomu wyświetlacza TFT, który jest przyjazny użytkownikowi i łatwy w obsłudze. Dla lokali o wysokim natężeniu ruchu taka stabilność temperatury będzie odpowiedzią na duże zapotrzebowanie energii, równocześnie ją oszczędzając. Dodatkowym elementem pomagającym w codziennej pracy jest system Easy Cream, który pozwala na automatyczne spienianie mleka w dzbanku  każdej wielkości. Aurelia II to ekspres, na którym możesz polegać. Dodatkowy system wspomagania preinfuzji SIS pozwala na wyekstrahowanie wszystkich szlachetnych cząsteczek zawartych w kawie.
Te cechy to tylko czubek góry lodowej możliwości, które daje Ci Aurelia II

.

 

Video

Video

Pobieranie

Pobieranie

Woda, gwarancja

Woda, gwarancja

Kolory

Kolory

Specyfikacja

Specyfikacja

Opis

Opis

Specyfikacja 3 grupy

Specyfikacja 2 grupy

Pobierz:

Prezentacja

Broszura

Index: 
Model: 
Marka:

NS-Aurelia-II-MAURTFTVDG02
NS-Aurelia-Digital
Nuova Simonelli

Dostępne opcje

AURELIA II DIGITAL

2 grupy:  7 950 €  3 grupy:  9 280 €  4 grupy: 10 600 €

  85 €

150 €

590 €

115  €

95 €

410 €

18 €

95 €

Podgrzewacz filiżanek

Skórzany uchwyt portafiltra z powłoką Nano Tech 

Dysza "Easy Cream System" - z kontrolą temp.mleka

Zimna dysza pary z powłoką Nano Tech

Zimna dysza pary

Oświetlenie LED

Dyfuzor grupy z powłoką Nano Tech

Uchwyt grupy z powłoką Nano Tech

Simonelli Group ekspres do kawy

Przycisk

Logo Facebook
Logo Instagram
Logo Twitter
Logo Youtube
Logo Linkedin

Biuro:    tel.kom.: +48 730 850 156

Serwis: tel.kom.: +48 785 38 58 58

Autoryzowany Dystrybutor Simonelli Group

Logo Inplusgastro
logo Victoria Arduino
logo Nuova Simonelli
E-mail nadawcy.
Wiadomość od nadawcy.
Wyślij.
Wyślij.
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

link victoria arduino

link simonelli

link inplus