Prezentacja produktu

   Instrukcja serwisowa_EN

   Schemat elektryczny_EN

   Schemat hydrauliczny_EN

   Katalog części_EN

   Instrukcja programowania_PL

   Instrukcja_EN

   Specyfikacja_PL

   Broszura_EN

GWARANCJA PRODUCENTA

  • Urządzenia objęte są 12 miesięczną gwarancją.

  • Serwis gwarancyjny prowadzony jest przez wykwalifikowanych i autoryzowanych serwisantów Simonelli Group.

  • Gwarancja obejmuje części i robociznę wymaganą do naprawy urządzenia oraz wszelkich elementów mechanicznych lub elektrycznych, które uległy awarii w normalnych warunkach użytkowania.

  • Gwarancją nie są objęte części podlegające normalnemu zużywaniu podczas pracy urządzenia takie jak: uszczelki, żarówki, diody, filtry, żarna młynka itp. Części te podlegaja zuzyciu i podlegają okresowej wymianie.

  • Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych powstałych podczas użytkowania urządzenia.

  • Uszkodzenia powstałe w skutek dostarczenia zbyt twardej, złej jakości wody polegające na odkładaniu się kamienia wewnątrz ekspresu nie są objęte gwarancją.

  • Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń spowodowanych przez dostanie się wraz z wodą zanieczyszczeń stałych które mogą doprowadzić do uszkodzeń pompy, zapchania przepływomierzy czy uszkodzenia elektrozaworów.

  • Gwarancji nie podlegają wszelkie szkody spowodowane wypadkiem, niewłaściwym użytkowaniem, nie przeprowadzeniem koniecznej konserwacji lub czyszczenia, wadliwą instalacją, niewłaściwym obchodzeniem się, uszkodzeniem podczas transportu, brakiem zasilania, przepięcia w sieci elektrycznej lub jakimkolwiek zewnętrznym czynnikiem który mógł spowodować uszkodzenie.

  • Podczas wysyłania ekspresu do serwisu w okresie zimowym należy pamiętać o spuszczeniu wody z bojlera i wnętrza układu wodnego, wszelkie uszkodzenia spowodowane zamarznięciem wody pozostałej w ekspresie nie podlegają gwarancji.

  • Gwarancji nie podlegają uszkodzenia czy zablokowania elementów ruchomych urządzenia jak np. zablokowanie żaren młynka przez ciało obce podane do młynka wraz z kawą.

  • Samodzielne przeróbki czy modyfikacje wykonywane przez nieautoryzowane serwisy przy użyciu nieoryginalnych części skutkują utratą gwarancji.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z serwisem. Tel.kom.:  +48 785 38 58 58

 

W każdym miejscu na świecie woda składa się z większej liczby składników niż wodór i tlen. Przysłowiowe H2O to tylko baza dla długiej listy minerałów, które są w niej rozpuszczone. Każdy z nich ma różne właściwości dla smaku kawy oraz stanu technicznego urządzeń, przez które przepływa. Aby dobrze zrozumieć kawę, trzeba najpierw zrozumieć wodę.

Wpływ wody na codzienną pracę:

Sprzęt – woda powinna być neutralna dla urządzeń ale może też powodować korozję lub osadzanie się kamienia kotłowego.
Ekstrakcja – woda może zwiększać lub zmniejszać zdolność kawy do ekstrakcji. Wpływa np. na kwasowość, słodycz oraz body wywaru kawowego. 
W celu dopasowania metody filtracji do wody oraz lokalu warto wykonać test twardości wody oraz sprawdzić jej skład.

W tym celu można użyć kilku metod testowania, np.

Pomiar konduktometrem – sprawdzający przewodność wody. Może określać twardość lecz nie wskazuje on składu wody w rozbiciu na poszczególne kluczowe dla baristy składniki.
Test kropelkowy – sprawdzający twardość ogólną oraz wskazujący poziom niektórych kluczowych dla żywotności urządzenia elementów zawartych w wodzie.


Jakie parametry powinna mieć woda aby wyekstrahowana kawa została przyrządzona zgodnie ze sztuką (np. wytycznymi SCA)? 


Parametry wody, wokół których wartości powinny oscylować:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Twardość węglanowa KH: 40-70 ppm

  • Skala kwasowości i zasadowości pH: 6,5-7,5

  • Całkowita ilośc rozpuszczonych cząsteczek stałych Total dissolved solids – TDS: 100-170 ppm

W celu utrzymania urządzenia w dobrym stanie technicznym i zapobieganiu gromadzenia się w nim kamienia kotłowego twardość wody nie powinna przekraczać:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Co oznacza twardość w stopniach niemieckich: 5 stopni  

W celu uzyskania takiej jakości wody jak powyżej, polecamy Państwu używanie systemów filtracyjnych firmy Mijar, Brita, BWT.

Pośród najbardziej popularnych na rynku możemy wyróżnić:

  • Filtr żywicowy Blue Line – Filtr, którego działanie polega na zatrzymywaniu w składzie żywicy niepotrzebnych elementów w wodzie, zmniejszając twardość i regulując pH.

  • System filtracji Coffee Genius – Rozwiązanie dla najbardziej wymagających. System ten w jednym urządzeniu przeprowadza odwróconą osmozę (zeruje wodę) oraz miesza wodę osmotyczną z buforem oraz minerałami potrzebnymi do idealnej ekstrakcji.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z Naszym Biurem Obsługi Klienta lub zasięgnąć informacji na stronie producentów.  

 

 

 

 

 

 

 

Systemy Uzdatniania Wody BWT
Systemy Uzdatniania Wody Brita
Systemy Uzdatniania Wody Mijar
Ekspres do kawy automatyczny Microbar II.
Ekspres do kawy automatyczny Microbar II.

Rozmiar

Microbar II to urządzenie o wysokiej wydajności w niepozornym wydaniu. Wiele uwagi zostało przykute do zmniejszenia rozmiaru urządzenia, ponieważ wszyscy potrzebujemy kompaktowego urządzenia.

Łatwość

Łatwość w użytkowaniu to cecha, której poszukuje każdy producent automatycznych ekspresów do kawy. Dlatego Microbar II jest bardzo przyjazny w codziennym użytkowaniu. Zaprojektowaliśmy urządzenie tak, aby można było z niego korzystać nawet przy użyciu jednego klawisza.

Zaprojektowana trwałość

Każdy ekspres do kawy, w pewnym momencie użytkowania, potrzebuje przeglądu. Często zdarza się, że problemy się nawarstwią co doprowadzi to wyłączenia urządzenia. Microbar II został zaprojektowany w taki sposób, że nawet najtrudniejsze czynności serwisowe będą trwały bardzo krótko.

Technologia

Microbar II został stworzony z ogromną ilością opcji i  ustawień, przy wykorzystaniu najwyższej jakości materiałów. Dzięki temu dostarcza wrażeń.

  • Nowa pompa umieszczona w Microbar II sprawia, że pracuje on cicho oraz bardziej precyzyjnie, jednocześnie zwiększając swoją wydajność.

  • Metalowa, termokompensowana grupa w eksrpesie Microbar II zapewnia maksymalną kontrolę temperatury. Dzięki temu mamy pewność iż każda kawa będzie smakowała wyjątkowo. 

  • Młynki zostały wykonane z nowych stopów stali, dzięki czemu są dużo trwalsze. Zostały zaprojektowane w taki sposób, aby wytrzymywały próbę czasu.

  • Nowy Microbar II został ulepszony o funkcję lepszej kontroli grupy zaparzającej, co sprawia, iż jest ona łatwiejsza w codziennej konserwacji.

Funkcje Smart

  • Microbar II posiada 6 przycisków, każdy z nich może zostać zaprogramowany na inny napój kawowy.

  • Menu wyboru napojów może być ustawione tak jak potrzebujemy i tak jak chcemy.

  • Przy użyciu wyświetlacza LCD możemy zaprogramować dozowanie, temperaturę kawy, temperaturę pary oraz temperaturę bojlera.

  • Automatyczne czyszczenie ekspresu oszczędza przy codziennej konserwacji.

  • Opcje oszczędzania energii oraz planowania aktywności urządzenia zmniejsza zużycie energii oraz ratuje środowisko.

  • Ustawianie siły tampingu nigdy nie było prostsze.

Łatwy, inteligentny, wydajny

Ekspres do kawy automatyczny Microbar II marki Nuova Simonelli to urządzenie idealne dla małych punktów piekarniczo-cukierniczych, małych lodziarni, biur oraz dla domu. Kompaktowy rozmiar oraz możliwość wyboru trzech różnych kolorów obudowy sprawia, że ekspres do kawy Microbar II Nuova Simonelli będzie pasował do każdego rodzaju wnętrza.

Automatyczny ekspres do kawy Microbar II Nuova Simonelli posiada 6 przycisków, które można programować. Dostępne wersje to Coffee oraz Cappuccino. W wersji Cappuccino ekspres został doposażony o moduł Cappuccinatore, który pozwala na przygotowanie kremowego cappuccino, latte lub macchiato. Dzięki termokompensowanej grupie zaparzającej możemy mieć pewność, iż temperatura ekstrakcji będzie stabilna.

Automatyczny ekspres do kawy Microbar II Nuova Simonelli jest wyposażony w młynek ze stalowymi żarnami o średnicy 50mm, które nie przegrzewają kawy w procesie mielenia. Nieważne czy jesteś fanem espresso czy cappuccino, automatyczny ekspres do kawy Microbar II sprosta wszystkim wymaganiom.

 

Video

Video

Pobieranie

Pobieranie

Woda, gwarancja

Woda, gwarancja

Kolory

Kolory

Specyfikacja

Specyfikacja

Opis

Opis

Specyfikacja 

Specyfikacja Cappuccino

Instrukcja

Broszura

Pobierz:

NS-Microbar II-MMICRIICOF1
NS-Microbar-II
Nuova Simonelli

Index: 
Model: 
Marka:

505 €

0 €

10 €

350 €

25 €

60 €

Modułowy podgrzewacz filiżanek

Kolor obudowy Biała perła/Czerwona perła/Czarny Mat

Zbiornik na kawę 500 gram

Podstawa ze stali nierdzewnej

Zsyp na krążki kawowe

Zbiornik na wodę 

Dostępne opcje

Nuova Simonelli MICROBAR II

Coffee : 2 260 €  Cappuccino :  2 860 

Simonelli Group ekspres do kawy

Przycisk

Logo Facebook
Logo Instagram
Logo Twitter
Logo Youtube
Logo Linkedin

Biuro:    tel.kom.: +48 730 850 156

Serwis: tel.kom.: +48 785 38 58 58

Autoryzowany Dystrybutor Simonelli Group

Logo Inplusgastro
logo Victoria Arduino
logo Nuova Simonelli
E-mail nadawcy.
Wiadomość od nadawcy.
Wyślij.
Wyślij.
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

link victoria arduino

link simonelli

link inplus