Prezentacja produktu

   Instrukcja serwisowa_EN

   Schemat elektryczny_EN

   Schemat hydrauliczny_EN

   Katalog części_EN

   Instrukcja programowania_EN

   Instrukcja_EN

   Specyfikacja_EN 

   Broszura_EN

W każdym miejscu na świecie woda składa się z większej liczby składników niż wodór i tlen. Przysłowiowe H2O to tylko baza dla długiej listy minerałów, które są w niej rozpuszczone. Każdy z nich ma różne właściwości dla smaku kawy oraz stanu technicznego urządzeń, przez które przepływa. Aby dobrze zrozumieć kawę, trzeba najpierw zrozumieć wodę.

Wpływ wody na codzienną pracę:

Sprzęt – woda powinna być neutralna dla urządzeń ale może też powodować korozję lub osadzanie się kamienia kotłowego.
Ekstrakcja – woda może zwiększać lub zmniejszać zdolność kawy do ekstrakcji. Wpływa np. na kwasowość, słodycz oraz body wywaru kawowego. 
W celu dopasowania metody filtracji do wody oraz lokalu warto wykonać test twardości wody oraz sprawdzić jej skład.

W tym celu można użyć kilku metod testowania, np.

Pomiar konduktometrem – sprawdzający przewodność wody. Może określać twardość lecz nie wskazuje on składu wody w rozbiciu na poszczególne kluczowe dla baristy składniki.
Test kropelkowy – sprawdzający twardość ogólną oraz wskazujący poziom niektórych kluczowych dla żywotności urządzenia elementów zawartych w wodzie.


Jakie parametry powinna mieć woda aby wyekstrahowana kawa została przyrządzona zgodnie ze sztuką (np. wytycznymi SCA)? 


Parametry wody, wokół których wartości powinny oscylować:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Twardość węglanowa KH: 40-70 ppm

  • Skala kwasowości i zasadowości pH: 6,5-7,5

  • Całkowita ilośc rozpuszczonych cząsteczek stałych Total dissolved solids – TDS: 100-170 ppm

W celu utrzymania urządzenia w dobrym stanie technicznym i zapobieganiu gromadzenia się w nim kamienia kotłowego twardość wody nie powinna przekraczać:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Co oznacza twardość w stopniach niemieckich: 5 stopni  

W celu uzyskania takiej jakości wody jak powyżej, polecamy Państwu używanie systemów filtracyjnych firmy Mijar, Brita, BWT.

Pośród najbardziej popularnych na rynku możemy wyróżnić:

  • Filtr żywicowy Blue Line – Filtr, którego działanie polega na zatrzymywaniu w składzie żywicy niepotrzebnych elementów w wodzie, zmniejszając twardość i regulując pH.

  • System filtracji Coffee Genius – Rozwiązanie dla najbardziej wymagających. System ten w jednym urządzeniu przeprowadza odwróconą osmozę (zeruje wodę) oraz miesza wodę osmotyczną z buforem oraz minerałami potrzebnymi do idealnej ekstrakcji.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z Naszym Biurem Obsługi Klienta lub zasięgnąć informacji na stronie producentów.

 

 

 

 

GWARANCJA PRODUCENTA

  • Urządzenia objęte są 12 miesięczną gwarancją.

  • Serwis gwarancyjny prowadzony jest przez wykwalifikowanych i autoryzowanych serwisantów Simonelli Group.

  • Gwarancja obejmuje części i robociznę wymaganą do naprawy urządzenia oraz wszelkich elementów mechanicznych lub elektrycznych, które uległy awarii w normalnych warunkach użytkowania.

  • Gwarancją nie są objęte części podlegające normalnemu zużywaniu podczas pracy urządzenia takie jak: uszczelki, żarówki, diody, filtry, żarna młynka itp. Części te podlegaja zuzyciu i podlegają okresowej wymianie.

  • Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych powstałych podczas użytkowania urządzenia.

  • Uszkodzenia powstałe w skutek dostarczenia zbyt twardej, złej jakości wody polegające na odkładaniu się kamienia wewnątrz ekspresu nie są objęte gwarancją.

  • Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń spowodowanych przez dostanie się wraz z wodą zanieczyszczeń stałych które mogą doprowadzić do uszkodzeń pompy, zapchania przepływomierzy czy uszkodzenia elektrozaworów.

  • Gwarancji nie podlegają wszelkie szkody spowodowane wypadkiem, niewłaściwym użytkowaniem, nie przeprowadzeniem koniecznej konserwacji lub czyszczenia, wadliwą instalacją, niewłaściwym obchodzeniem się, uszkodzeniem podczas transportu, brakiem zasilania, przepięcia w sieci elektrycznej lub jakimkolwiek zewnętrznym czynnikiem który mógł spowodować uszkodzenie.

  • Podczas wysyłania ekspresu do serwisu w okresie zimowym należy pamiętać o spuszczeniu wody z bojlera i wnętrza układu wodnego, wszelkie uszkodzenia spowodowane zamarznięciem wody pozostałej w ekspresie nie podlegają gwarancji.

  • Gwarancji nie podlegają uszkodzenia czy zablokowania elementów ruchomych urządzenia jak np. zablokowanie żaren młynka przez ciało obce podane do młynka wraz z kawą.

  • Samodzielne przeróbki czy modyfikacje wykonywane przez nieautoryzowane serwisy przy użyciu nieoryginalnych części skutkują utratą gwarancji.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z serwisem.

Tel.kom.:  +48 785 38 58 58

           

 

 

 

Systemy Uzdatniania Wody BWT
Systemy Uzdatniania Wody Brita
Systemy Uzdatniania Wody Mijar
Profesjonalny ekspres do kawy White Eagle Leva Victoria Arduino.
Profesjonalny ekspres do kawy White Eagle Leva Victoria Arduino.
Profesjonalny ekspres do kawy White Eagle Leva Victoria Arduino.
Profesjonalny ekspres do kawy White Eagle Leva Victoria Arduino.
Profesjonalny ekspres do kawy White Eagle Leva Victoria Arduino.
Profesjonalny ekspres do kawy White Eagle Leva Victoria Arduino.

1

  Opcje standardowe

 

Dostępność

 

  T3 System

 

  Dozowanie wolumetryczne 

 

 

  Dozowanie manualne

 

  Wyświetlacz LCD

 

  Wysoka grupa

 

  Automatyczne przepłukiwanie grupy

 

  Zimna dysza pary

 

  Powierzchniowe światla LED

 

  Dzwignia pary push-pul

 

  System Soft  Infusion

 

  Automatyczny cykl czyszczenia

 

  Opcje "oszczędzania energii"

 

  Lusterko wsteczne

 

  Manometr

 

  Wskaźnik poziomu wody

 

  Manometr ciśnienia w bojlerze

 

  System Gravitech

 

  Podświetlenie klawiszy

 

 

1

  Specyfikacja

 

1 grupa

2 grupy

3 grupy

 

  Szerokość [cm]

 

82,5

105,5

  Wysokość  [cm]

 

51

51

 

  Głębokość [cm]

 

66

66

 Pojemność bojlera [litr]

 

14

20

  Zasilanie [Volt]

 

400

400

  Moc [Wat]

 

3000

5000

  Natężenie [Amp]

 

32

38

  Wtyczka

 

32 A 3P+Z+N

WJ - 22

32 A 3P+Z+N

WJ - 22

  Bezpośrednie podłączenie do wody

 

 

 

  Odpływ wody

 

 

 

 

  Przygotowany do "AutoSteam"

 

 

 

 

symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol

Victoria Arduino to włoski producent ekspresów oraz młynków do kawy, który swoje tradycje pielęgnuje od 1905r. Dzięki współpracy z wieloma uniwersytetami oraz ośrodkami badawczymi stał się jednym z najbardziej popularnych producentów. Ekspresy tej marki nieprzerwanie od 2015r. są oficjalnymi ekspresami Mistrzostw Świata Baristów.

Ekspres do kawy Victoria Arduino White Eagle Leva VA358 to nowoczesny ekspres do kawy z dźwignią, oferujący baristom możliwość korzystania z zaawansowanych technologii, bez rezygnacji z możliwości wyrażenia wszystkich swoich umiejętności i wiedzy w sztuce robienia espresso. Ekspres do kawy Victoria Arduino White Eagle Leva VA358 to kolejny „orzeł” w arsenale Victorii Arduino. Dedykowany do kawiarni specialty oraz do miejsc o dużym natężeniu ruchu. Dzięki swojemu unikalnemu designowi będzie ozdobą każdego miejsca, a technologie w nim zawarte pomogą w serwowaniu idealnego espresso o każdej porze.

Ekspres do kawy Victoria Arduino White Eagle Leva VA358 łączy w sobie wartość zręcznych rąk ekspertów baristów z innowacjami technologicznymi i „kultowym” rytuałem parzenia kawy.

System dźwigni tego profesjonalnego ekspresu do kawy pozwala bariscie ręcznie modulować wstępny napar dla każdej porcji. Po opuszczeniu dźwigni gorąca woda z bojlera wpływa do grupy, Im bardziej barista pociąga dźwignię, tym dłuższa jest faza przed infuzją. Dobry profesjonalista czeka na pojawienie się pierwszych kropel kawy przed podniesieniem dźwigni; oznacza to, że woda przeniknie całą kawę. Aby uzyskać skuteczny wstępny wlew, ciśnienie wody wchodzącej do grupy nie powinno przekraczać 2 barów.

W typowych ekspresach do kawy espresso z dźwignią woda, która wchodzi do grupy, jest prosto ze zbiornika, w którym wiadomo, że ma ciśnienie od 1 do 1,2 bara, co odpowiada 120-130 ° C. Zasadniczo jest to ta sama woda, z której wytwarza się parę . 

Zamiast tego w Victoria Arduino VA358 White Eagle , który wykorzystuje  wymienniki ciepła (nawet jeśli jest to maszyna dźwigniowa), temperaturę wody można kontrolować w celu zoptymalizowania jakości ekstrahowanej kawy. W takim przypadku, w celu doskonałego wstępnego naparu, specjalny reduktor ciśnienia zmniejsza ciśnienie wody zasilającej, które zwykle wynosi 4 do 6 barów. Dzięki tym specyfikacjom ekstrakcje kawy za pomocą Victoria Arduino White Eagle Leva VA358VA358 White Eagle są wyjątkowo kremowe i nie przypalają się (jak może się zdarzyć w wodzie o wysokiej temperaturze).

Video

Video

Pobieranie

Pobieranie

Woda, gwarancja

Woda, gwarancja

Kolory

Kolory

Specyfikacja

Specyfikacja

Opis

Opis

Specyfikacja 3 grupy

Specyfikacja 2 grupy

Pobierz:

Instrukcja

Broszura

Index: 
Model: 
Marka:

VA-White-Eagle-Leva-MVA358ALEV02
VA- White Eagle Leva
Victoria Arduino

     80 €

460 €

600 €

115 €

 75 €

155 €

Podgrzewacz filiżanek

Kolor obudowy RAL

Kolor obudowy Stal nierdzewna

Bezpieczna dysza pary z powłoką Nano Tech

Drewniana skrzynia Victoria Arduino

Oświetlenie LED tylko wersja czarna/biała  

Dostępne opcje:

Victoria Arduino WHITE EAGLE LEVA

2 grupy:  5 600 €     3 grupy:  6 600 

Simonelli Group ekspres do kawy

Przycisk

Logo Facebook
Logo Instagram
Logo Twitter
Logo Youtube
Logo Linkedin

Biuro:    tel.kom.: +48 730 850 156

Serwis: tel.kom.: +48 785 38 58 58

Autoryzowany Dystrybutor Simonelli Group

Logo Inplusgastro
logo Victoria Arduino
logo Nuova Simonelli
E-mail nadawcy.
Wiadomość od nadawcy.
Wyślij.
Wyślij.
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

link victoria arduino

link simonelli

link inplus