Prezentacja produktu

   Instrukcja serwisowa_EN

   Schemat elektryczny_EN

   Schemat hydrauliczny_EN

   Katalog części_EN

   Instrukcja programowania_EN

   Instrukcja_EN

   Specyfikacja_EN 

   Broszura_EN

W każdym miejscu na świecie woda składa się z większej liczby składników niż wodór i tlen. Przysłowiowe H2O to tylko baza dla długiej listy minerałów, które są w niej rozpuszczone. Każdy z nich ma różne właściwości dla smaku kawy oraz stanu technicznego urządzeń, przez które przepływa. Aby dobrze zrozumieć kawę, trzeba najpierw zrozumieć wodę.

Wpływ wody na codzienną pracę:

Sprzęt – woda powinna być neutralna dla urządzeń ale może też powodować korozję lub osadzanie się kamienia kotłowego.
Ekstrakcja – woda może zwiększać lub zmniejszać zdolność kawy do ekstrakcji. Wpływa np. na kwasowość, słodycz oraz body wywaru kawowego. 
W celu dopasowania metody filtracji do wody oraz lokalu warto wykonać test twardości wody oraz sprawdzić jej skład.

W tym celu można użyć kilku metod testowania, np.

Pomiar konduktometrem – sprawdzający przewodność wody. Może określać twardość lecz nie wskazuje on składu wody w rozbiciu na poszczególne kluczowe dla baristy składniki.
Test kropelkowy – sprawdzający twardość ogólną oraz wskazujący poziom niektórych kluczowych dla żywotności urządzenia elementów zawartych w wodzie.


Jakie parametry powinna mieć woda aby wyekstrahowana kawa została przyrządzona zgodnie ze sztuką (np. wytycznymi SCA)? 


Parametry wody, wokół których wartości powinny oscylować:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Twardość węglanowa KH: 40-70 ppm

  • Skala kwasowości i zasadowości pH: 6,5-7,5

  • Całkowita ilośc rozpuszczonych cząsteczek stałych Total dissolved solids – TDS: 100-170 ppm

W celu utrzymania urządzenia w dobrym stanie technicznym i zapobieganiu gromadzenia się w nim kamienia kotłowego twardość wody nie powinna przekraczać:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Co oznacza twardość w stopniach niemieckich: 5 stopni  

W celu uzyskania takiej jakości wody jak powyżej, polecamy Państwu używanie systemów filtracyjnych firmy Mijar, Brita, BWT.

Pośród najbardziej popularnych na rynku możemy wyróżnić:

  • Filtr żywicowy Blue Line – Filtr, którego działanie polega na zatrzymywaniu w składzie żywicy niepotrzebnych elementów w wodzie, zmniejszając twardość i regulując pH.

  • System filtracji Coffee Genius – Rozwiązanie dla najbardziej wymagających. System ten w jednym urządzeniu przeprowadza odwróconą osmozę (zeruje wodę) oraz miesza wodę osmotyczną z buforem oraz minerałami potrzebnymi do idealnej ekstrakcji.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z Naszym Biurem Obsługi Klienta lub zasięgnąć informacji na stronie producentów.

 

 

 

 

GWARANCJA PRODUCENTA

  • Urządzenia objęte są 12 miesięczną gwarancją.

  • Serwis gwarancyjny prowadzony jest przez wykwalifikowanych i autoryzowanych serwisantów Simonelli Group.

  • Gwarancja obejmuje części i robociznę wymaganą do naprawy urządzenia oraz wszelkich elementów mechanicznych lub elektrycznych, które uległy awarii w normalnych warunkach użytkowania.

  • Gwarancją nie są objęte części podlegające normalnemu zużywaniu podczas pracy urządzenia takie jak: uszczelki, żarówki, diody, filtry, żarna młynka itp. Części te podlegaja zuzyciu i podlegają okresowej wymianie.

  • Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych powstałych podczas użytkowania urządzenia.

  • Uszkodzenia powstałe w skutek dostarczenia zbyt twardej, złej jakości wody polegające na odkładaniu się kamienia wewnątrz ekspresu nie są objęte gwarancją.

  • Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń spowodowanych przez dostanie się wraz z wodą zanieczyszczeń stałych które mogą doprowadzić do uszkodzeń pompy, zapchania przepływomierzy czy uszkodzenia elektrozaworów.

  • Gwarancji nie podlegają wszelkie szkody spowodowane wypadkiem, niewłaściwym użytkowaniem, nie przeprowadzeniem koniecznej konserwacji lub czyszczenia, wadliwą instalacją, niewłaściwym obchodzeniem się, uszkodzeniem podczas transportu, brakiem zasilania, przepięcia w sieci elektrycznej lub jakimkolwiek zewnętrznym czynnikiem który mógł spowodować uszkodzenie.

  • Podczas wysyłania ekspresu do serwisu w okresie zimowym należy pamiętać o spuszczeniu wody z bojlera i wnętrza układu wodnego, wszelkie uszkodzenia spowodowane zamarznięciem wody pozostałej w ekspresie nie podlegają gwarancji.

  • Gwarancji nie podlegają uszkodzenia czy zablokowania elementów ruchomych urządzenia jak np. zablokowanie żaren młynka przez ciało obce podane do młynka wraz z kawą.

  • Samodzielne przeróbki czy modyfikacje wykonywane przez nieautoryzowane serwisy przy użyciu nieoryginalnych części skutkują utratą gwarancji.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z serwisem.

Tel.kom.:  +48 785 38 58 58

           

 

 

 

Systemy Uzdatniania Wody BWT
Systemy Uzdatniania Wody Brita
Systemy Uzdatniania Wody Mijar
Profesjonalny ekspres do kawy Theresia Victoria Arduino.
Profesjonalny ekspres do kawy Theresia Victoria Arduino.

1

  Opcje standardowe

 

Dostępność

 

  T3 System

 

  Dozowanie wolumetryczne 

 

 

  Dozowanie manualne

 

  Wyświetlacz LCD

 

  Wysoka grupa

 

  Automatyczne przepłukiwanie grupy

 

  Zimna dysza pary

 

  Powierzchniowe światla LED

 

  Dzwignia pary push-pul

 

  System Soft  Infusion

 

  Automatyczny cykl czyszczenia

 

  Opcje "oszczędzania energii"

 

  Lusterko wsteczne

 

  Manometr

 

  Wskaźnik poziomu wody

 

  Manometr ciśnienia w bojlerze

 

  System Gravitech

 

  Podświetlenie klawiszy

 

 

1

  Specyfikacja

 

1 grupa

2 grupy

3 grupy

 

  Szerokość [cm]

43

 

 

  Wysokość  [cm]

58,5

 

 

 

  Głębokość [cm]

460

 

 

 Pojemność bojlera [litr]

1,1

 

 

  Zasilanie [Volt]

230

 

 

  Moc [Wat]

3000

 

 

  Natężenie [Amp]

 

 

 

  Wtyczka

Schuko

 

 

  Bezpośrednie podłączenie do wody

 

 

 

  Odpływ wody

 

 

 

 

  Przygotowany do "AutoSteam"

 

 

 

 

symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol

Victoria Arduino to włoski producent ekspresów oraz młynków do kawy, który swoje tradycje pielęgnuje od 1905r. Dzięki współpracy z wieloma uniwersytetami oraz ośrodkami badawczymi stał się jednym z najbardziej popularnych producentów. Ekspresy tej marki nieprzerwanie od 2015r. są oficjalnymi ekspresami Mistrzostw Świata Baristów.

Jedno grupowy ekspres do kawy Victoria Arduino Theresia to idealne urządzenie do domu, do małej kawiarenki lub biura, w którym stawia się na design. To niewielkie urządzenie dzięki swoim kształtom i technologiom jest niezawodne o każdej porze dnia i nocy. Ekspres do kawy Victoria Arduino Theresia jest ekspresem kompaktowym o geometrycznych kształtach dzięki czemu codzienna czynność picia espresso staje się luksusem. Obudowa wykonana z lustrzanej stali nierdzewnej dzięki geometrii wygląda diamentowo. Wszystkie elementu panelu zostały zgięte ręcznie po wcześniejszej obróbce nożem laserowym.


Technologia T3 

Technologia T3 polega na zainstalowaniu trzech niezależnych bojlerów, których temperaturę możemy swobodnie programować. T1 to bojler główny odpowiadający za temperaturę wody oraz parę. T2 to bojler „kawy”, który stabilizuje temperaturę podczas ekstrakcji. T3 to grzałka oraz mały bojler zamontowany bezpośrednio nad grupą zaparzającą, dzięki któremu wahania temperatury podczas ekstrakcji są nie większe niż 0,2 stopnia. Wszystkie elementy przewodzące ciepło są izolowane, dzięki czemu oszczędzamy również energię. Dlaczego T3 w tak małym ekspresie? Ponieważ ekspres do kawy Victoria Arduino Theresia łaśnie dzięki temu nadaje się do każdej mieszanki kawy dzięki możliwości programowania temperatury. 

System ekstrakcji HEES Dzięki HEES oraz T3 Theresia pozwala na idealne wyekstrahowanie wszystkich szlachetnych związków zawartych w kawie. HEES wzmacnia aromaty wydobyte z każdej mieszanki kawy oraz wyciąga z nich pełne body oraz sprężystą cremę. 

Cool Touch Dzięki powłoce Nano Tech lub teflonowej dysze nie nagrzewają się co chroni Cię przed poparzeniami w trakcie oraz po spienianiu mleka. Kolejnym atutem takiej dyszy jest to, że nie tworzy się na niej kożuch dzięki czemu ułatwiamy sobie czyszczenie. Teflonowe pokrycie kolby również ułatwia codzienną konserwację oraz ogólną czystość w codziennej pracy.

Technologiczna perfekcja

Dzięki przyjaznemu w obsłudze wyświetlaczowi możemy regulować wszystkie potrzebne nam parametry:

⦁    Długość pre-infuzji

⦁    Oszczędzanie energii

⦁    Temperaturę grupy, bojlera kawy, bojlera pary

⦁    Dozowanie kawy.

Wszystkie te możliwości sprawiają, że ekspres do kawy Victoria Arduino Theresia jest ekspresem domowym, który niczym nie odbiega tym najbardziej profesjonalnym.

 

Video

Video

Pobieranie

Pobieranie

Woda, gwarancja

Woda, gwarancja

Kolory

Kolory

Specyfikacja

Specyfikacja

Opis

Opis

Specyfikacja 1 grupa

Pobierz:

Instrukcja

Broszura

Index: 
Model: 
Marka:

VA-Theresia-MTHER1300001
VA- Theresia
Victoria Arduino

700 €

Pokrywa podgrzewacza filiżanek

Dostępne opcje:

Victoria Arduino THERESIA 

1 grupa:  4 300 €

Simonelli Group ekspres do kawy

Przycisk

Logo Facebook
Logo Instagram
Logo Twitter
Logo Youtube
Logo Linkedin

Biuro:    tel.kom.: +48 730 850 156

Serwis: tel.kom.: +48 785 38 58 58

Autoryzowany Dystrybutor Simonelli Group

Logo Inplusgastro
logo Victoria Arduino
logo Nuova Simonelli
E-mail nadawcy.
Wiadomość od nadawcy.
Wyślij.
Wyślij.
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

link victoria arduino

link simonelli

link inplus