Prezentacja produktu

   Instrukcja serwisowa_EN

   Schemat elektryczny_EN

   Schemat hydrauliczny_EN

   Katalog części_EN

   Instrukcja programowania_EN

   Instrukcja_EN

   Specyfikacja_PL

   Broszura_EN

W każdym miejscu na świecie woda składa się z większej liczby składników niż wodór i tlen. Przysłowiowe H2O to tylko baza dla długiej listy minerałów, które są w niej rozpuszczone. Każdy z nich ma różne właściwości dla smaku kawy oraz stanu technicznego urządzeń, przez które przepływa. Aby dobrze zrozumieć kawę, trzeba najpierw zrozumieć wodę.

Wpływ wody na codzienną pracę:

Sprzęt – woda powinna być neutralna dla urządzeń ale może też powodować korozję lub osadzanie się kamienia kotłowego.
Ekstrakcja – woda może zwiększać lub zmniejszać zdolność kawy do ekstrakcji. Wpływa np. na kwasowość, słodycz oraz body wywaru kawowego. 
W celu dopasowania metody filtracji do wody oraz lokalu warto wykonać test twardości wody oraz sprawdzić jej skład.

W tym celu można użyć kilku metod testowania, np.

Pomiar konduktometrem – sprawdzający przewodność wody. Może określać twardość lecz nie wskazuje on składu wody w rozbiciu na poszczególne kluczowe dla baristy składniki.
Test kropelkowy – sprawdzający twardość ogólną oraz wskazujący poziom niektórych kluczowych dla żywotności urządzenia elementów zawartych w wodzie.


Jakie parametry powinna mieć woda aby wyekstrahowana kawa została przyrządzona zgodnie ze sztuką (np. wytycznymi SCA)? 


Parametry wody, wokół których wartości powinny oscylować:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Twardość węglanowa KH: 40-70 ppm

  • Skala kwasowości i zasadowości pH: 6,5-7,5

  • Całkowita ilośc rozpuszczonych cząsteczek stałych Total dissolved solids – TDS: 100-170 ppm

W celu utrzymania urządzenia w dobrym stanie technicznym i zapobieganiu gromadzenia się w nim kamienia kotłowego twardość wody nie powinna przekraczać:

  • Twardość ogólna GH: 50-110 ppm

  • Co oznacza twardość w stopniach niemieckich: 5 stopni  

W celu uzyskania takiej jakości wody jak powyżej, polecamy Państwu używanie systemów filtracyjnych firmy Mijar, Brita, BWT.

Pośród najbardziej popularnych na rynku możemy wyróżnić:

  • Filtr żywicowy Blue Line – Filtr, którego działanie polega na zatrzymywaniu w składzie żywicy niepotrzebnych elementów w wodzie, zmniejszając twardość i regulując pH.

  • System filtracji Coffee Genius – Rozwiązanie dla najbardziej wymagających. System ten w jednym urządzeniu przeprowadza odwróconą osmozę (zeruje wodę) oraz miesza wodę osmotyczną z buforem oraz minerałami potrzebnymi do idealnej ekstrakcji.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z Naszym Biurem Obsługi Klienta lub zasięgnąć informacji na stronie producentów.

 

 

 

 

           

GWARANCJA PRODUCENTA

  • Urządzenia objęte są 12 miesięczną gwarancją.

  • Serwis gwarancyjny prowadzony jest przez wykwalifikowanych i autoryzowanych serwisantów Simonelli Group.

  • Gwarancja obejmuje części i robociznę wymaganą do naprawy urządzenia oraz wszelkich elementów mechanicznych lub elektrycznych, które uległy awarii w normalnych warunkach użytkowania.

  • Gwarancją nie są objęte części podlegające normalnemu zużywaniu podczas pracy urządzenia takie jak: uszczelki, żarówki, diody, filtry, żarna młynka itp. Części te podlegaja zuzyciu i podlegają okresowej wymianie.

  • Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych powstałych podczas użytkowania urządzenia.

  • Uszkodzenia powstałe w skutek dostarczenia zbyt twardej, złej jakości wody polegające na odkładaniu się kamienia wewnątrz ekspresu nie są objęte gwarancją.

  • Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń spowodowanych przez dostanie się wraz z wodą zanieczyszczeń stałych które mogą doprowadzić do uszkodzeń pompy, zapchania przepływomierzy czy uszkodzenia elektrozaworów.

  • Gwarancji nie podlegają wszelkie szkody spowodowane wypadkiem, niewłaściwym użytkowaniem, nie przeprowadzeniem koniecznej konserwacji lub czyszczenia, wadliwą instalacją, niewłaściwym obchodzeniem się, uszkodzeniem podczas transportu, brakiem zasilania, przepięcia w sieci elektrycznej lub jakimkolwiek zewnętrznym czynnikiem który mógł spowodować uszkodzenie.

  • Podczas wysyłania ekspresu do serwisu w okresie zimowym należy pamiętać o spuszczeniu wody z bojlera i wnętrza układu wodnego, wszelkie uszkodzenia spowodowane zamarznięciem wody pozostałej w ekspresie nie podlegają gwarancji.

  • Gwarancji nie podlegają uszkodzenia czy zablokowania elementów ruchomych urządzenia jak np. zablokowanie żaren młynka przez ciało obce podane do młynka wraz z kawą.

  • Samodzielne przeróbki czy modyfikacje wykonywane przez nieautoryzowane serwisy przy użyciu nieoryginalnych części skutkują utratą gwarancji.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt z serwisem.

Tel.kom.:  +48 785 38 58 58

 

 

 

 

Systemy Uzdatniania Wody BWT
Systemy Uzdatniania Wody Brita
Systemy Uzdatniania Wody Mijar
Profesjonalny ekspres do kawy Eagle One Victoria Arduino.
Profesjonalny ekspres do kawy Eagle One Victoria Arduino.
Profesjonalny ekspres do kawy Eagle One Victoria Arduino.
Profesjonalny ekspres do kawy Eagle One Victoria Arduino.
Profesjonalny ekspres do kawy Eagle One Victoria Arduino.

1

  Opcje standardowe

 

Dostępność

 

  T3 System

 

  Dozowanie wolumetryczne 

 

 

  Dozowanie manualne

 

  Wyświetlacz LCD

 

  Wysoka grupa

 

  Automatyczne przepłukiwanie grupy

 

  Zimna dysza pary

 

  Powierzchniowe światla LED

 

  Dzwignia pary push-pul

 

  System Soft  Infusion

 

  Automatyczny cykl czyszczenia

 

  Opcje "oszczędzania energii"

 

  Lusterko wsteczne

 

  Manometr

 

  Wskaźnik poziomu wody

 

  Manometr ciśnienia w bojlerze

 

  System Gravitech

 

  Podświetlenie klawiszy

 

 

1

  Specyfikacja

2 grupy

3 grupy

 

  Szerokość [cm]

75,8

98,8

  Wysokość  [cm]

43,7

43,7

576

  Głębokość [cm]

57,6

57,6

 Pojemność bojlera [litr]

7

7

  Zasilanie [Volt]

400

400

  Moc [Wat]

4800

6300

  Natężenie [Amp]

32

48

  Wtyczka

                             32 A 3P+Z+N

 

                              32 A 3P+Z+N

 

  Bezpośrednie podłączenie do wody

 

 

  Odpływ wody

 

 

 

  Przygotowany do "AutoSteam"

 

 

 

symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol
symbol

Niezrównana konsekwencja działania

Odpowiedni dla kawiarnie specjalistyczne, kawiarnie PREMIUM, lokale o wysokim obrocie, wymagający profesjonaliści, bariści startujący w zawodach.

Victoria Arduino prezentuje Eagle One, ekspres, który staje się centrum ekspresji oraz tożsamości kawiarni i baristy. 

Ekspres do kawy Victoria Arduino Eagle One to świetny wybór dla baristów, którzy chcą serwować kawę z najwyższej półki. Dla profesjonalistów, którzy chcą zachwycić swoich gości każdego dnia. Profesjonalistów, którzy serwują kawę, z której są dumni. Ekspres do kawy Victoria Arduino Eagle One Eagle One jest urządzeniem idealnie trafiającym w te gusta.

Ekspres do kawy Victoria Arduino Eagle One jest bardziej kompaktowy w porównaniu do poprzednich ekspresów z tej kategorii. Jego rozmiar otwiera nowe możliwości logistyczne (można go zaadaptować nawet do najmniejszych kawiarni) , większe zyski oraz mniejsze rachunki. Mniejsze urządzenie oznacza mniejszą utratę energii cieplnej. Dzięki ergonomicznemu designowi, nowym materiałom (aluminium i stal nierdzewna), nowemu systemowi NEO (New Engine Optimization) oraz innowacyjnemu systemowi T.E.R.S (Thermal Energy Recovery System) Eagle One drastycznie zmniejsza emisję CO2 oraz straty energii.

Ekspres do kawy Victoria Arduino Eagle One zaawansowany technologicznie oraz skupiony na szczegółach - oto sekret do zrównoważonego rozwoju. Bojlery wykonane ze stali nierdzewnej z izolacją najwyższej jakości. Dzięki takiemu wykorzystaniu materiałów zapewniamy pełną izolację oraz zmniejszenie utraty ciepła. Opatentowany system T.E.R.S. (Thermal Energy Recovery System) używa nadmiar wody po ekstrakcji do podgrzewu wody wchodzącej do urządzenia poprzez rekuperator.

Innowacyjne cechy Eagle One to nowy system NEO (New Engine Optimization). Jest to system, który redukuje zużycie energii ekstrahując jednocześnie idealne espresso. Ekspres do kawy Victoria Arduino Eagle One gwarantuje najwyższą wydajność i powtarzalność nawet w małych lokalach. Bojlery są zaizolowane nowym materiałem, który niweluje niechcianą stratę ciepła. W ten sposób zużywamy mniej energii. Metoda jest wydajna i prosta: użytkownik musi ustawić temperaturę z poziomu wyświetlacza. Elektronika zawarta w urządzeniu wykona całą pracę, utrzymując stałą temperaturę w trakcie całego cyklu ekstrakcji.

Ekspres do kawy Victoria Arduino Eagle One to urządzenie zrodzone do bycia „Smart”. Ma silne cyfrowe cechy oraz nagradza dzielenie się pomysłami oraz przepisami przez kawowych fanatyków. Razem z zakupem ekspresu Eagle One każda osoba otrzymuje dostęp do aplikacji na smartfon albo tablet. Aplikacja jest stworzona z myślą o nowej generacji kawiarni i baristów, którzy kochają udostępniać swoje wrażenia i wiedzę. Wyłączna i przyjazna użytkownikowi. Aplikacja Eagle One łączy się z ekspresem przez Bluetooth i pozwala użytkownikowi na dzielenie się informacjami i przepisami o mleku i kawie z innymi użytkownikami.

Innowacja Eagle One jest również zawarta w jego estetyce oraz funkcjonalności. Projekt poruszył wszystkie aspekty: każdy element urządzenia był przemyślany w oparciu o związek całego systemu. Nowa organizacja podzespołów pozwoliła na to, aby Eagle One był kompaktowy oraz adaptowalny do wszelkich lokali. 

Wersje i dodatkowe opcje.

Ekspres do kawy Victoria Arduino Eagle One może zostać wyposażony w dodatkowe funkcje, które sprawią, że Twój Eagle One będzie „szyty na miarę”. 

Dysze pary Cool Touch.

Dysze posiadają specjalną izolację, która ochrania użytkownika przed sparzeniem. 

System Easy Cream

Ta funkcja pozwala na łatwe i szybkie spienianie mleka, całkowicie automatycznie. 

Pokrywa grupy. 

Ułatwienie budowy grupy oraz wprowadzenie ekranu w celu sprawdzenia wszystkich parametrów pozwala na znaczną kontrolę procesu ekstrakcji. 

Wyświetlacz dotykowy.

Dzięki wyświetlaczowi dotykowemu z funkcjami smart ustawienia regulację urządzenia można prowadzić bezpośrednio na nim lub poprzez aplikację. Dodawanie przepisów, zmiana temperatury, oszczędzanie energii, czyszczenie oraz programowanie dozowania to tylko kilka z jego funkcji.

Video

Video

Pobieranie

Pobieranie

Woda, gwarancja

Woda, gwarancja

Kolory

Kolory

Specyfikacja

Specyfikacja

Opis

Opis

Specyfikacja 3 grupy

Specyfikacja 2 grupy

Pobierz:

Instrukcja

Broszura

Index: 
Model: 
Marka:

VA-Eagle-One-MVAEGL1VN302
VA-Eagle-One
Victoria Arduino

       460 €

590 €

175 €

235 €

Kolor obudowy RAL

Dysza "Easy Cream System" - z kontrolą temp.mleka

Oświetlenie LED boków oraz frontu  2 grupy

Oświetlenie LED boków oraz frontu  3 grupy

Dostępne opcje:

Victoria Arduino EAGLE ONE 

2 grupy:  10 500 €     

3 grupy:  12 300 

Simonelli Group ekspres do kawy

Przycisk

Logo Facebook
Logo Instagram
Logo Twitter
Logo Youtube
Logo Linkedin

Biuro:    tel.kom.: +48 730 850 156

Serwis: tel.kom.: +48 785 38 58 58

Autoryzowany Dystrybutor Simonelli Group

Logo Inplusgastro
logo Victoria Arduino
logo Nuova Simonelli
E-mail nadawcy.
Wiadomość od nadawcy.
Wyślij.
Wyślij.
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

link victoria arduino

link simonelli

link inplus